...Και ζήσαμε εμείς καλύτερα

...Και ζήσαμε εμείς καλύτερα
Goodreads Rating:
3.00
Pages:
208
Genre:
Published:
2008 by Οξυγόνο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι, γιατί αντιμετωπίζουν πιο αισιόδοξα από το μέσο άνθρωπο τη ζωή και τα καθημερινά προβλήματα; Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί κάποιοι θυμώνουν λιγότερο και κάποιοι γελάνε περισσότερο; Γιατί βάζουν στόχους και τους κατακτούν; Γιατί πραγματοποιούν τα όνειρά τους; Δεν έχουν απαραίτητα λιγότερα προβλήματα και έγνοιες από τους υπόλοιπους, ούτε κουβαλάνε στα γονίδιά τους την αισιοδοξία, την επιμονή και τη θετική σκέψη. Η φιλοσοφία ζωής και οι πεποιθήσεις τους είναι αυτά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν και τους βοηθούν να τα καταφέρνουν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με όσους δεν τα καταφέρνουν, μόνο που στη δική τους περίπτωση η φιλοσοφία ζωής τους και οι πεποιθήσεις τους τούς τραβάνε πίσω, τους κάνουν απαισιόδοξους και αρνητικούς. Στην πραγματικότητα τους καθηλώνουν και δεν τους αφήνουν να εξελιχθούν, να πετύχουν και να έχουν αυτά που ονειρεύονται.

Τα περισσότερα προβλήματα στη ζωή μας έχουν τη ρίζα τους, και πολλές φορές και τη λύση τους, στον τρόπο σκέψης μας και στη φιλοσοφία ζωής που κουβαλάμε. Όταν αλλάξουν αυτά, το άτομο μπορεί να ζήσει ευτυχισμένο, να μάθει να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του και να πραγματοποιεί τα όνειρά του. Μέσα από τη δουλειά μου παρατήρησα πως οι άνθρωποι αλλάζουν τις αρνητικές πεποιθήσεις και τα πιστεύω τους ευκολότερα και γρηγορότερα όταν ακούνε μια ιστορία. Ταυτίζονται εύκολα με τους ήρωες και εμπεδώνουν άριστα το μήνυμα - νόημα της ιστορίας. Έτσι, λειτουργικά, η ιστορία τούς βοηθάει πολύ περισσότερο από το να προσπαθούσαμε να τους αλλάξουμε τις λάθος πεποιθήσεις με επιχειρήματα. Όλες οι ιστορίες περνούν ένα συγκεκριμένο βασικό μήνυμα.

Γενικότερα, όμως, μια ιστορία μπορεί να έχει πολλαπλά μηνύματα. Παρ όλα αυτά κάποιες ιστορίες μπορεί να μην αγγίζουν ορισμένα άτομα. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει και δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς δεν έχουμε όλοι τον ίδιο βαθμό ευαισθησίας. Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε θεραπευτικές ιστορίες οι οποίες ονομάζονται έτσι επειδή βοηθούν αυτόν που τις ακούει ή τις διαβάζει να δει τα πράγματα από μια πιο λειτουργική και πιο αισιόδοξη πλευρά. Το διάβασμα μιας τέτοιας ιστορίας λειτουργεί θεραπευτικά τόσο για τον αναγνώστη όσο και για τον ακροατή. Ακόμα και αν πρόκειται για μια ιστορία που δεν έχει να κάνει με τα δικά μας προβλήματα, μας απομακρύνει προσωρινά από αυτά και μας χαρίζει την αίσθηση ότι περάσαμε τρία λεπτά μακριά από απαισιόδοξες σκέψεις. Οι ιστορίες, όπως και τα βιβλία, αγγίζουν διαφορετικά τον καθένα μας, ανάλογα με τη χρονική περίοδο και τη συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Η ίδια ιστορία που σήμερα μπορεί να μην μας λέει τίποτα, αύριο που θα έχουμε περισσότερες εμπειρίες και διαφορετικά βιώματα μπορεί να λέει πολλά για εμάς. Στο τέλος κάθε ιστορίας υπάρχει μια μικρή ανάλυση. Δεν είναι απαραίτητα η «μοναδική ανάλυση». Ο αναγνώστης μπορεί να ανακαλύψει και δικά του μηνύματα σε κάθε κείμενο και αυτή είναι η γοητεία τής θεραπευτικής ιστορίας.

2018 Download PDF/ePUB eBook - comic-bookmania.com